Onze medewerkers

Bij Sport-Koepel werken medewerkers, vrijwilligers en stagiaires met allemaal unieke persoonlijkheden. Hieronder stellen we onze drie medewerkers aan je voor. Ze vertellen over hun drijfveren, hun passies en wat ze het liefst doen in hun vrije tijd.

Naam: Johan Molenaar - Operationeel Manager Sport-Koepel
Geboortedatum: 31-08-1986
Geboorteplaats: Amsterdam

Binnen Sport-Koepel:
Binnen Sport-Koepel ben ik als projectmanager medeverantwoordelijk voor de organisatie en (door-)ontwikkeling van de projectonderdelen Sportinstuiven, Vliegende Sport Brigade, Overlegvormen, Project Glashelder, Club Assist & Support en de Producties. Daarbij heb ik me ook grotendeels bezig gehouden met werkzaamheden in het kader van de combinatiefuncties. Dit begon met een wensen en behoeftenonderzoek ten aanzien van eventuele combinatiefuncties in Edam-Volendam. Dit onderzoeksrapport is op 4 december 2009 overhandigd aan de wethouder samenleving. Op 31 maart 2010 is ook de "Checklist voor de implementatie van combinatiefuncties in de Gemeente Edam-Volendam" overhandigd. Dit is een vervolg op het eerder genoemde onderzoek. Op 31 maart 2010 is door de Gemeente Edam-Volendam aan Sport-Koepel gevraagd of zij een uitvoeringsplan wilde opstellen waarin wordt aangegeven hoe de gemeentelijke doelstellingen kunnen worden gerealiseerd, welke activiteiten hierbij worden ontplooit en wanneer deze uitgevoerd worden. Het uitvoeringsplan 'Club Assist & Support' is oktober 2010 geaccordeerd en is sinds 01-01-2011 in uitvoering. Daarbij ben ik vanuit Sport-Koepel gedurende het jaar 2012 gedetacheerd geweest bij RKAV Volendam om daar de onderbouw te coördineren

Graag tot ziens bij een van de activiteiten van Sport-Koepel 

Buiten Sport-Koepel:
Mijn basisschooltijd heb ik doorgebracht op de Zuidwester te Volendam en daarna heb ik mijn MAVO diploma behaald op het Don Bosco College. Na het DBC ben ik verder gaan studeren aan het CIOS in zowel Haarlem als Alkmaar. Na een vierjarige CIOS-carrière ben ik daar uiteindelijk afgestudeed als Sport- & Bewegingscoördinator/Operationeel Manager. Na het CIOS ben ik nog verder gaan studeren aan de Academie voor de Lichamelijke Opvoeding alwaar ik de studie Sport, Management en Ondernemen heb afgerond.

Naast mijn werkzaamheden voor Sport-Koepel ben ik ruim veertien jaar actief volleyballer geweest en heb ik bij Volleybalvereniging MOVE het geschopt tot het 1ste team en de landelijke 2e divisie. Als gevolg van een schouderoperatie heb ik mijn volleybalschoenen helaas aan de wilgen moeten hangen. Daarnaast heb ik ook nog in het bestuur van Volleybalvereniging Volendam, MOVE Volleybal en Stichting WeCare2 gezeten. Op dit moment ben ik ook vrijwillige brandweerman bij Post Volendam van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Naam: Giel Oudejans - Parttime Sportmedewerker Sport-Koepel
Geboortedatum: 
Geboorteplaats: Edam


Binnen Sport-Koepel:
Binnen Sport-Koepel ben ik als sportmedewerker medeverantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de projectonderdelen Billy's Sport Project, Sportinstuiven, Vliegende Sport Brigade en Producties.

Buiten Sport-Koepel:
Daarnaast ben ik actief bij EVC als organisator van diverse jeugdevenementen en ben ik leider bij EVC 1.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Naam: Joost Ooms - Uitvoerend Bestuurslid Sport-Koepel
Geboortedatum: 10-08-1978
Geboorteplaats: Breda

Binnen Sport-Koepel:
Binnen Sport-Koepel ben ik vanuit het bestuur aangewezen als uitvoerend bestuurslid. Dit is een algemene benaming voor iemand die vanuit het bestuur belast is met het toezicht houden op de uitvoering van een organisatie. In de praktijk komt dat op neer dat ik samen met het management de belangrijke besluiten neem. Het management is verantwoordelijk voor het goed uitvoeren van het beleid van onze stichting. Vanuit het bestuur draag ik mede de eindverantwoording. Als uitvoerend bestuurslid probeer ik me zoveel als mogelijk te focussen op de ontwikkeling en coaching van onze mensen. Hierin zijn voor mij belangrijk: leiderschapsvaardigheden; het strategisch denken; de ontwikkeling van ondernemerschap; de ontwikkeling van specifieke individuele competenties; en met samen meester worden van de kunst van het verbinden. Verder word ik gekenmerkt door een internationale maatschappelijke focus en gedrevenheid in de sport. Verder neem ik niet graag genoegen met de waarheid van vandaag.

Buiten Sport-Koepel:
Op mijn tweede zijn we geëmigreerd naar Whangapararoa, Nieuw Zeeland. Daar heb ik mijn basisschool afgemaakt en op allerlei sporten gezeten: Cricket, Rugby Union, Rugby League, Judo, Atletiek en Zwemmen. Op mijn 12e zijn we terug verhuisd naar Nederland, waar ik als officiële allochtoon moest her-integreren en Nederlands leren. We belanden in een dorpje net buiten Hoorn (Sjibekarspel) waar ik in aanraking kwam met voetbal, handbal, tennis en basketbal. Op mijn 17e werd ik gescout en kreeg ik een full-basketbal scholarship aan Three Rivers College in Missouri in America. Na 3 jaar succesvol te hebben gespeeld verruilde ik mijn college voor Binghamton University, New York waar ik nog twee jaar NCAA division 1 Basketbal speelde. Ik studeerde daar af met twee BA diploma’s “Global Management” en “Marketing”. Na America ben ik 3 jaar professional basketballer geweest in Amsterdam, Groningen en Zwolle en mocht ruiken aan het Nederlands team. Toen verruilde ik de basketbalsport voor de handbalsport in Volendam. Kort daarna werd ik verenigingsmanager en werk sindsdien in Volendam bij KRAS/Volendam. Ik kan opscheppen dat ik alle kampioenschappen van Volendam als manager op mijn CV heb staan. In 2007 ging ik een jaar lang ook in dienst bij Sportservice Noord-Holland. Hier kreeg ik de inspiratie om het Sportbuurtwerk in de gemeente Edam-Volendam te willen veranderen. Dit leidde dan ook tot de oprichting Sport-Koepel. Als een van de medeoprichters en bedenkers van Sport-Koepel ben ik daarom bijzonder trots op de ontwikkeling die de stichting heeft doorgemaakt. In 2008 heb ik tussendoor een MBA Master of Sportmanagement gedaan aan de Wagner Institute te Groningen.

Naast mijn werkzaamheden voor de sport in Volendam woon ik in Beverwijk met mijn vrouw en drie kinderen. Ik tennis graag en ga zoveel als mogelijk lekker eten en als het even kan veel reizen!


Vertrek Martin Kuitert voelt voor Sport-Koepel als een gemis, maar biedt tegelijk nieuw perspectief!

Sport-Koepel staat een mooie, maar tevens ook spannende tijd te wachten. Een van de boegbeelden van de organisatie, Martin Kuitert, maakt een nieuwe stap in zijn loopbaan en gaat aan de slag bij Intersport Theo Tol. Dat biedt kansen voor Johan Molenaar die door zijn vertrek als operationeel manager aan de slag gaat en dus de kans heeft om een toekomstbestendige organisatie neer te zetten die perfect aansluit bij het alsmaar groeiende Sport-Koepel. Hij ziet de toekomst dan ook vol vertrouwen tegemoet. “Het vertrek van Martin is een gemis, maar het biedt tegelijk veel mooie nieuwe mogelijkheden. Lees snel verder. :: Lees meer
 

Nu inschrijven voor Sierbestrating Jonk Beachvolleybaltoernooi

Jawel, ook dit jaar vindt het Beachvolleybal evenement aan het Europaplein in Volendam weer plaats en wel op dinsdag 22 augustus. Je kan inschrijven als heren-, dames- of gemengd team. Het laatst genoemde team moet minimaal uit 2 spelende dames in het veld bestaan tijdens een wedstrijd. In alle poules wordt er 5 tegen 5 gespeeld. Teams bestaan uit minimaal 5 personen en maximaal 8 personen. De inschrijfkosten zijn € 50,00 per team, maar wacht niet te lang want vol=vol! Aanmelden kan via info@volendamamusement.nl. :: Lees meer