Privacyverklaring Sport-Koepel

Stichting Sportkoepel Edam-Volendam - hierna Sport-Koepel - neemt uw privacy serieus. Wij houden ons dan ook aan de privacywet. Dit betekent dat uw gegevens bij ons veilig zijn en dat wij ze altijd netjes gebruiken. In deze privacyverklaring leggen we uit wat we bij Sport-Koepel doen met de informatie die we over u te weten komen. Dit privacy statement ziet op al onze verwerkingen, ook indien we samen met andere partijen persoonsgegevens verwerken. Als u vragen heeft, dan kunt u met ons contact opnemen. 

Persoonsgegevens die wij verwerken
Persoonsgegevens van deelnemers, contactpersonen, sponsoren en overige van belangzijnde personen voor de directe bedrijfsvoering van Sport-Koepel worden door Sport-Koepel verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):
* Administratieve doeleinden waaronder de verantwoording van opdrachten en de uitvoering van de financiële administratie;
* SK-gerelateerde communicatie over onze (gemeentelijke) projecten, activiteiten, prestaties en/of ontwikkelingen op de website en/of in de NIVO en/of Social Media (Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn);
* Het doen van uitnodigingen naar deelnemers, het verspreiden van activiteitenplanningen naar contactpersonen, het doen van voorstellen, etc.

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:
* De overeengekomen uitvoeringsovereenkomst of sponsorovereenkomst of toestemmingsverklaring of hetgeen is bepaalt in onze algemene voorwaarde deelname sportactiviteiten.

Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken/opslaan:
* Voor- en achternaam;
* Naam organisatie/bedrijf;
* Adresgegevens;
* Telefoonnummer (zakelijk of persoonlijk);
* E-mailadres (zakelijk of persoonlijk);
* Sponsor- en/of overige betalingen. 

Sport-Koepel heeft niet de intentie om bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens te verzamelen zoals leeftijd, ras of religie. Uw persoonsgegevens worden door Sport-Koepel opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) gedurende de looptijd van de overeenkomst en daarna alleen in de financiële situatie voor maximaal 7 jaar. 

Met welk doel wij persoonsgegevens verwerken
Sport-Koepel verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:
* Om onze diensten/producten te kunnen uitvoeren/(af-)leveren, zoals overeengekomen tussen u als opdrachtgever en wij als opdrachtnemer;
* Om uw betaling te kunnen afhandelen;
* Om contact met u op te kunnen nemen;
* Om uw vragen/verzoeken te kunnen opvolgen;
* Om u te kunnen informeren over wijzigingen m.b.t. onze diensten/producten/bedrijfsvoering;
* Om u onze (digitale) nieuwsbrief te kunnen sturen;
* Om aan onze wettelijke verplichtingen te kunnen voldoen, bijvoorbeeld m.b.t. onze administratie en belastingaangifte. 

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren
Sport-Koepel bewaart uw persoonsgegevens zo lang u klant bij ons bent en/of daarna zolang dat wettelijk verplicht is, maar nooit langer dan noodzakelijk. 

Delen van persoonsgegevens met derden
De gegevens die u aan ons geeft kunnen wij aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor de uitvoering van de hierboven beschreven doeleinden. Zo maken wij gebruik van een derde partij voor:
* Het verwerken van contactgegevens en het voeren van projectregistraties via Exact Software;
* Het voeren van de financiële administratie via het boekhoudpakket van Administratiekantoor Runderkamp. 

Wij werken met bepaalde bedrijven samen. Deze partners kunnen uw persoonsgegevens krijgen en worden beschouwd als (sub-)verwerkers. Al onze partners zijn gevestigd binnen de Europese Unie. We verstrekken alleen uw gegevens uitsluitend aan andere partijen als dit nodig is om onze diensten/producten te kunnen uitvoeren/(af-)leveren of om te voldoen aan een wettelijke verplichting (bijvoorbeeld als de Politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf). Sport-Koepel verkoopt uw gegevens nooit aan derden. Wij hebben met alle partijen (sub-)verwerkersovereenkomsten. 

Beveiliging van uw persoonsgegevens
Sport-Koepel neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en/of ongeoorloofde wijzigingen tegen te gaan. Wij garanderen hiervoor een passend beveiligingsniveau. Zo hebben we de volgende beschermingsmaatregelen genomen:
* Alle personen die namens Sport-Koepel van uw gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan een geheimhouding daarvan;
* Wij hanteren een gebruikersnaam en wachtwoordenbeleid op al onze systemen;
* Wij maken back-ups van de persoonsgegevens om deze te kunnen herstellen bij fysieke of technische incidenten en hebben anti-virussoftware ter beveiliging van buiten;
* We testen en evalueren regelmatig onze maatregelen;
* Onze medewerkers, stagiairs en vrijwilligers zijn geïnformeerd over het belang van bescherming van persoonsgegevens.

Google Analytics
Sport-Koepel gebruikt Google Analytics om statistieken in kaart te brengen. Deze statistieken hebben voornamelijk betrekking op bezoekersaantallen van de gehele website of specifieke onderdelen daarvan. 

Inzage, wijzigen, beperken en verwijderen van uw gegevens
U heeft het recht om uw persoonsgegevens die door ons zijn opgeslagen in te zien, te laten corrigeren of te laten verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens of om uw toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken.

Bij dergelijke verzoeken zult u zich wel moeten identificeren. Alleen zo kunnen we garanderen dat alleen u uw gegevens kunt inzien, laten aanpassen of laten verwijderen. 

Wijzigingen
Sport-Koepel behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in onze privacyverklaring. Wij adviseren u dan ook regelmatig kennis te nemen van deze verklaring en de datum bovenin om te zien of wijzigingen zijn doorgevoerd. 

Contact
Heeft u nog vragen over deze privacyverklaring of over hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan, neem dan gerust contact met ons op. 

Sport-Koepel
Telefoon: 0299-324650
E-mail: info@sport-koepel.nl
Heideweg 4
1132 DB Volendam

Klacht indienen
Als u de indruk heeft dat uw privacy bij Sport-Koepel in het geding is, heeft u de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Rabobank W&O organiseert de Rabobank Clubkas Campagne en wij doen mee!

Middels deze actie stelt de Rabobank € 65.000 beschikbaar voor clubs uit de omgeving! Ook wij doen mee om een mooi sponsorbedrag bij elkaar te sparen om nieuwe leuke activiteiten te organiseren voor de oudere jeugd. Hier hebben wij uw hulp voor nodig! Bent u lid van Rabobank Waterland & Omstreken? Stem dan voor 28 augustus tot en met 17 september op ons via www.clubkascampagne.nl! Laat jouw omgeving weten dat wij meedoen en verzamel zoveel mogelijk stemmen! Elke stem is geld waard! Dus breng jouw stem uit voor Sport-Koepel via www.clubkascampagne.nl! :: Lees meer
 

Gemeente verlengt contract met Sport-Koepel met 12 maanden

De gemeente Edam-Volendam heeft het aflopende contract met Sport-Koepel verlengd met 12 maanden. Dat betekent dat de stichting in elk geval tot 31 juli van het volgend jaar het werk kan blijven doen op het gebied van sportstimulering, sportbuurtwerk en verenigingsondersteuning. “Dit geeft ons weer extra energie en zuurstof, in een onzekere periode”, vertelt Johan Molenaar, operationeel manager van Sport-Koepel. Sport-Koepel werkt sinds haar oprichting in 2009 samen met de gemeente en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een allround sportservice-organisatie met in totaal 9 ijverige (parttime) sportmedewerkers, plus een groot aantal stagiairs. “Het is niet zo dat we volledig afhankelijk van de gemeente zijn maar wel voor een groot deel”, bekent Molenaar. :: Lees meer