Veel animo voor de Sportinstuif in de Herfstvakantie

In Sporthal Opperdam organiseerde Sport-Koepel maandag en dinsdag van 10.00u tot 16.00u weer de herfstsportinstuif. Beide dagen werd dit sportieve gebeuren weer druk bezocht door kinderen tot en met 12 jaar. Naast medewerkers van de Sport-Koepel was er een ploeg jongens en meiden present die als stage voor de begeleiding zorgde. In de nieuwe hal was er volleybal en voetballen tussen de opblaasbare boarding en in de grote zaal waren diverse attributen opgesteld voor vermaak. 

De kinderen konden er deelnemen aan basketbal, hockey, tafeltennis, trampolinespringen, touwzwaaien en hossen op de springkussens en deelneme naan diverse Oud-Hollandse spelletjes. Op maandag waren 's morgens om 10.30u al ruim honderd jongens en meisjes present en dit werden er in de loop van de dag steeds meer. De jeugd kon zich super vermaken in de hal, die door de gemeente weer beschikbaar was gesteld voor dit sportieve evenement. 

Op donderdag en vrijdag verhuizen we de activiteiten naar Sporthal Het Bolwerck in Edam en de MFA in Oosthuizen. Hier kan de jeugd beide dagen van 10.00u tot 15.00u terecht. In Sporthal Het Bolwerck vindt van 16.00u tot 18.00u teevens een zaalvoetbalinstuif plaats. De jeugd hoeft zich dus niet te vervelen en toegang is gratis!

Volop ontwikkeling binnen het Kenniscentrum Talent Edam-Volendam

"Sinds begin september krijgen de leerlingen in Edam bij de Nieuwe School en De Trimaran volgens de KTEV-visie bewegingsonderwijs. Het centrale doel daarbij is de brede motorische ontwikkeling van het kind en daarvoor werken we niet alleen met bestaande methodieken maar hebben daar ook het Athletic Skills Model aan toegevoegd. Dit is verenigd in één KTEV-vakwerkplan en dat vakwerkplan zijn we aan het implementeren in onze gemeente. Niet alleen in Edam bij de genoemde scholen maar ook in de Zeevangse kernen is de vakdocent hiermee aan het werk" zo vertelt technisch coördinator van het KTEV, Mathieu Voorthuijzen. "Bijgevoegd een foto van een bewegingsbaan waarmee ik bij mijn klassen in Amsterdam de Basic Movement Skills rollen duikelen en draaien test. Deze bewegingsbaan is dan het vertrekpunt om daarna middels zes lessen aandacht aan deze skills te besteden. Na deze zes lessen gaan we wederom een test doen om de voortgang en ontwikkeling inzichtelijk te maken" zo vertelt Milco Baartscheer, trajectbeleider onderwijs van het KTEV. :: Lees meer
 

De Sportinstuif komt er weer aan!

Over een week is het weer vakantietijd en zullen we weer de Sportinstuiven organiseren. Maandag 22, dinsdag 23 en woensdag 24 oktober zijn we te vinden in Sporthal Opperdam. Donderdag 25 oktober zullen we zowel in de MFA te Oosthuizen en Sporthal Het Bolwerck in Edam te gast zijn en op vrijdag 26 oktober zullen we alleen in Edam te gast zijn.Ook dit keer is Billy's Time Track aanwezig! Dit is een onderdeel waar kinderen van verschillende scholen en leeftijden het tegen elkaar op kunnen nemen op een heuse beweegbaan. Op deze Time Track dienen de kinderen na een oefenronde op de proefbaan een zo’n snel mogelijke tijd neer te zetten. Deze tijd wordt genoteerd en hier krijgen de kinderen een sportdiploma van Billy de Beer voor! Uiteraard hebben we ook de normale programmering voor u! Iedere dag kunt u ergens in de gemeente vanaf 10.00u terecht voor de Sportinstuif.  :: Lees meer