Veel animo voor de Sportinstuif in de Herfstvakantie

In Sporthal Opperdam organiseerde Sport-Koepel maandag en dinsdag van 10.00u tot 16.00u weer de herfstsportinstuif. Beide dagen werd dit sportieve gebeuren weer druk bezocht door kinderen tot en met 12 jaar. Naast medewerkers van de Sport-Koepel was er een ploeg jongens en meiden present die als stage voor de begeleiding zorgde. In de nieuwe hal was er volleybal en voetballen tussen de opblaasbare boarding en in de grote zaal waren diverse attributen opgesteld voor vermaak. 

De kinderen konden er deelnemen aan basketbal, hockey, tafeltennis, trampolinespringen, touwzwaaien en hossen op de springkussens en deelneme naan diverse Oud-Hollandse spelletjes. Op maandag waren 's morgens om 10.30u al ruim honderd jongens en meisjes present en dit werden er in de loop van de dag steeds meer. De jeugd kon zich super vermaken in de hal, die door de gemeente weer beschikbaar was gesteld voor dit sportieve evenement. 

Op donderdag en vrijdag verhuizen we de activiteiten naar Sporthal Het Bolwerck in Edam en de MFA in Oosthuizen. Hier kan de jeugd beide dagen van 10.00u tot 15.00u terecht. In Sporthal Het Bolwerck vindt van 16.00u tot 18.00u teevens een zaalvoetbalinstuif plaats. De jeugd hoeft zich dus niet te vervelen en toegang is gratis!

Gemeente verlengt contract met Sport-Koepel met zes maanden! Extra zuurstof in een onzekere periode

De gemeente Edam-Volendam heeft het aflopende contract met Sport-Koepel met zes maanden verlengd. Dat betekent dat de stichting in elk geval tot en met 30 juni volgend jaar subsidie krijgt voor het werk dat wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente. ,,Dit geeft weer extra energie en zuurstof, in een onzekere periode”, vertelt operationeel manager Johan Molenaar.  Sport-Koepel werkt sinds haar oprichting in 2009 samen met de gemeente en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een allround sportservice-organisatie met in totaal zeven ijverige sportmedewerkers, plus een groot aantal stagiaires. ,,Het is niet zo dat we volledig afhankelijk zijn van de gemeente, maar wel voor een groot deel”, bekent Molenaar. ,,We hebben van het College twee weken geleden te horen gekregen dat we de komende maanden het werk mogen blijven uitvoeren op basis van het huidige activiteitenprogramma. Dat betekent concreet dat de kennismakingslessen, leefstijllessen, sportbuurtwerkactiviteiten en sportinstuiven gewoon weer worden ingepland. Evenals de zesde editie van de Koningsspelen.” :: Lees meer
 

Vooruitblik op Activiteitenblok 12: Leuk om te weten!

Bent u benieuwd naar wat wij allemaal doen? Voor wie we dat allemaal doen? Enzovoorts? In principe kunt u op onze website alle informatie vinden over onze organisatie en het werk wat wij doen. Om extra inzicht daarin te geven willen we onder het mom van 'leuk om te weten' u meenemen in het programma dat voor ons ligt. Het twaalfde activiteitenblok is inmiddels weer aangevangen en in dat blok zullen we weer 65 activiteiten gaan organiseren. Lees snel verder om te zien wat we preces doen in welke week en welke scholen we o.a. bedienen. Heeft u vragen? Dan kunt u natuurlijk geheel vrijblijvend eens contact met ons opnemen.  :: Lees meer