Veel animo voor de Sportinstuif in de Herfstvakantie

In Sporthal Opperdam organiseerde Sport-Koepel maandag en dinsdag van 10.00u tot 16.00u weer de herfstsportinstuif. Beide dagen werd dit sportieve gebeuren weer druk bezocht door kinderen tot en met 12 jaar. Naast medewerkers van de Sport-Koepel was er een ploeg jongens en meiden present die als stage voor de begeleiding zorgde. In de nieuwe hal was er volleybal en voetballen tussen de opblaasbare boarding en in de grote zaal waren diverse attributen opgesteld voor vermaak. 

De kinderen konden er deelnemen aan basketbal, hockey, tafeltennis, trampolinespringen, touwzwaaien en hossen op de springkussens en deelneme naan diverse Oud-Hollandse spelletjes. Op maandag waren 's morgens om 10.30u al ruim honderd jongens en meisjes present en dit werden er in de loop van de dag steeds meer. De jeugd kon zich super vermaken in de hal, die door de gemeente weer beschikbaar was gesteld voor dit sportieve evenement. 

Op donderdag en vrijdag verhuizen we de activiteiten naar Sporthal Het Bolwerck in Edam en de MFA in Oosthuizen. Hier kan de jeugd beide dagen van 10.00u tot 15.00u terecht. In Sporthal Het Bolwerck vindt van 16.00u tot 18.00u teevens een zaalvoetbalinstuif plaats. De jeugd hoeft zich dus niet te vervelen en toegang is gratis!

Leon van Schie is ambassadeur van het NHV-Project 'Jongens Handballen'

Tophandballer Leon van Schie vond dat er bij z’n club Kras/Volendam al niet heel veel jongens waren, maar werd pas echt met z’n neus op de feiten gedrukt door Mission Olympic, het schoolhandbal voor de middelbare scholen. “Daar bleek helemaal geen handbal meer aan jongens te worden aangeboden. Samen met Kras/Volendam heb ik toen een plan gemaakt om juist jongenshandbal te promoten. Want het is toch raar dat handbal voor jongens in Nederland zo achterblijft bij de meisjesafdeling, terwijl er in landen als Frankrijk en Duitsland juist meer jongens dan meisjes handballen.” :: Lees meer
 

Sportinstuif in de Voorjaarsvakantie!

De eerstvolgende kleine schoolvakantie nadert alweer met rassen schreden en dan hebben we het natuurlijk over de Voorjaars- of Krokusvakantie! Ook in deze vakantie organiseren we dan weer een Sportinstuif! Op maandag 26 en dinsdag 27 februari zijn we te vinden in Sporthal Opperdam te Volendam en op donderdag 1 en vrijdag 2 maart oktober zijn we te vinden in zowel Sporthal Het Bolwerck en de MFA in Oosthuizen! Tevens organiseren wij op donderdagmiddag 1 maart een zaalvoetbalinstuif speciaal voor de oudere jeugd. Op woensdag 28 februari zullen we het Baltoernooi organiseren! Klik snel verder voor de aankondiging en dus alle specifieke informatie rondom bezoekerstijden en dergelijke! :: Lees meer